Путь на юг (Монстры юга) Монстри півдня (Southbound)

Смотреть онлайн
Сюжет

Порой люди, объединенные общей дорогой, сближаются за короткое время больше, чем друзья за многие годы. Несколько усталых путников оказываются в одной компании. Среди них двое мужчин, мечтающих покончить с прошлым, рок-банда, состоящая из девушек со сломавшимся фургоном, парень, который ищет пропавшую сестру, несколько семей, выехавших на отдых, человек, спешащий домой. Их ничто не объединяет, кроме общего пути. Никто из них пока не знает, каким кошмаром обернется для каждого эта поездка.

Трейлер
Кадры
Рецензии

Ласкаво просимо на Південь

Від альманаху «Монстри Півдня» я очікував набагато більшого, але виправдав він мої очікування лише частково.
Головне, що вдалося і за що я хвалю це кіно, - вдало створена атмосфера самоти, відчуженості, віддаленості від решти світу. У цьому лячному світі залишилися лише власні страхи, їх уособлення і тужливе очікування розплати за свої помилки та гріхи минулого. Дуже ціную таку атмосферу в кінговських екранізаціях і загалом у горрорах, де вона забезпечує їм успіх якщо не наполовину, то на третину точно. Ось і в «Монстрах Півдня» в усіх новелах вона ідеальна. Поруч із головними персонажами можуть перебувати й інші люди, проте все одно відчуття цілковитої самотності, страху, повної безвиході та її неминучості не полишає ні в одній з них. Ну а друга новела в цьому плані взагалі класика. Тож три з п'яти моїх балів за десятибальною шкалою я ставлю картині саме за атмосферу.
Ще два отримує від мене та сама друга історія самотнього водія, пішохода на шосе і покинутої лікарні в безлюдному містечку. Це справді найвдаліша щодо постановки історія в альманасі. У ній гарно все, навіть натуралізм і кров, що ллється потоком з екрану, які в іншому випадку могли видатися надто зухвалим викликом. Витягує на собі всю історію актор Дена Гулд, блискучий і переконливий кожним кадром і словом, причому настільки, що захотілося побачити Дену і в інших проектах: «Монстри Півдня» стали для мене знайомством з актором. Ну а самота в цій новелі теж, мабуть, найідеальніші та від того ще страшніші.
На жаль, решта новел цим похвалитися не можуть. Певна річ, що розжовувати все до кінця в даному жанрі ніхто не буде, але деталей і подробиць, які могли надати цікавості цим історіям, картині бракує. Почати можна з того самого скелетно-павукового монстра, що став візитівкою стрічки. Хто він, звідкіля взявся, чому поводиться і чого хоче, - відповідей на це так і не дали, хоча кількома репліками героїв це можна було елементарно зробити.
Новелі про групу застряглих на шосе дівчат і родини, яка сповідує таємничий культ, теж бракує деталей, що стосуються передусім історії стосунків між дівчатами. Та й про загадкову сімейку, котра підібрала їх на дорозі, варто було б розповісти детальніше, оскільки за підсумками всього, що сталося, лишається тільки суцільні здогадки вибудовувати.
Те ж стосується історії брата, який приїхав рятувати сестру в містечко, жителі якого чи то вже з того світу, чи то на шляху туди. Стосовно персонажів - знову самі питання і білі плями: що, як і чому.
Тим самим грішить і стрижнева історія про двох чоловіків, які мчать в авто пустельним шосе. Що їх штовхнуло на те, що вони зробили, залишається таємницею за сімома печатками.
Однак все це можна було б пробачити і списати, коли б у «Монстрахв Півдня» хоча б мінімально була присутня пристойна акторська гра. Але на жаль, за винятком уже згаданого Дени Гулда, робота акторів є слабкою навіть для аматорського рівня. Якщо в історії з братом і сестрою там на неї хоч натяки трапляються, то в новелі з дівчатами суцільний жах: вони взагалі не грають і до спроб не вдаються! Та й всі решта героїв у ній - теж.
Саме те, що майже всі актори в цьому проекті, вибачте, забили на акторську гру як таку, розчаровує в ньому найбільше, набагато більше, аніж прогалини в сценарії.
Потенційно це міг бути стильний горрор, але в підсумку вийшло посереднє видовище, що, чіпляє лише однією історією.

Написать рецензию
Чтобы написать рецензию необходимо Авторизоваться
Отзывы (0)
Чтобы оставить отзыв необходимо войти на сайт.
Похожие фильмы