Новий кінотеатр Wizoria, що знаходиться у ТРЦ New Way недалеко від метро Харківська, днями приймав маленьких акторів, режисерів і сценаристів — учасників першого фестивалю дитячих фільмів Kid’s movie fest.

Оцінити юних талантів на великому екрані Wizoria прийшли як постійні відвідувачі кінотеатру, так і зіркове журі: актриса та телеведуча Наталя Васько, голова Міжнародного Фонду культурного співробітництва, міс Україна-1995 Влада Литовченко, письменниця і блогер Татуся Бо, телепродюсер Роман Пересунько, режисер анімаційних фільмів Дмитро Лісенбарт, дитяча письменниця Євгенія Пірог та режисери Володимир Федоров і Філіп Сотниченко.

Wizoria — кінотеатр, який нещодавно відкрився, і вже не вперше дивує відвідувачів цікавими заходами. Так, череду свят кінотеатру продовжив фестиваль, який зібрав понад 100 маленьких конкурсантів віком від 7 до 18 років як з України, так і закордонних учасників — свої роботи надіслали діти з Австралії, Ізраїлю, Грузії, Іспанії та Італії.

Захід тривав два дні: перша частина фестивалю включала в себе церемонію відкриття, на якій ведучий і шоумен Андрій Джеджула представив команди і кіношколи, чиї роботи були допущені до участі.

Kid’s movie fest у кінотеатрі Wizoria

Потім усіх гостей запросили безпосередньо на перегляд всіх конкурсних робіт. Фільми, створені дітьми, демонструвалися на великому екрані зіркового кінотеатру Wizoria. Вхід до кінозалу у цей день був вільним, а святкову атмосферу доповнювали смаколики із кінобару.

Kid’s movie fest у кінотеатрі Wizoria

Kid’s movie fest у кінотеатрі Wizoria

Родзинкою першого дня фестивалю став імпровізований «кіноцех». У просторому та сучасному фойє кінотеатру Wizoria розмістили цілих 6 локацій, які демонстрували процес створення фільмів. Всі бажаючі, разом з дітьми, могли прийняти участь у безкоштовних майстер-класах — оволодіти технікою гримування, скомпонувати сценарій, ознайомитися з операторською справою, навчитися азам акторської майстерності, помалювати на спеціальних дошках з піском, виліпити з пластиліну власного кіноперсонажа і прямо на місці анімувати його.

Kid’s movie fest у кінотеатрі Wizoria

Kid’s movie fest у кінотеатрі Wizoria

Наступний день був не менш хвилюючим, адже на учасників чекала оцінка суддівської колегії й офіційне нагородження призерів. Найбільш захоплюючим фільмом-переможцем стала стрічка, знята учнями кіношколи Гоголь-fest під назвою «Маленький принц». Ця картина є алюзією на однойменний роман Екзюпері, інтерпретований під сучасність. Цікава, власне, і історія створення цього фільму. Маленькі режисери розташували знімальний майданчик у притулку для дітей-сиріт «Чебурашка» і дали можливість його мешканцям спробувати себе у ролі акторів. Результатом такої співпраці стала дуже зворушлива кіноісторія з дитячим поглядом на дорослішання та пошуки щастя через ліричного героя.

Kid’s movie fest у кінотеатрі Wizoria

Kid’s movie fest у кінотеатрі Wizoria

Kid’s movie fest у кінотеатрі Wizoria

Kid’s movie fest у кінотеатрі Wizoria

Завершився Kid’s movie fest переглядом фільмів-переможців. На усіх гостей чекала урочиста атмосфера, невимушене спілкування з членами журі та учасниками, фотографування на червоній доріжці Wizoria. На завершення, хочемо відзначити високу підготовку організаторів та дуже вдалий вибір локації фестивалю. Чекаємо нових яскравих заходів у зірковому кінотеатрі Wizoria.