Фільм знайомить глядачів із видатною особистістю та одним із провідних театральних діячів України – Олексієм Кужельним, життя якого сповнене дивовижних подій та багатогранної діяльності.

Продюсер і режисер цього фільму бере нас у подорож по життю Кужельного, починаючи зі шкільних років, подальшого навчання у Київському автомобільно-дорожньому інституті (КАДІ), його першої роботи в Державному дорожньому науково-дослідному інституті (нині ДП “ДерждорНДІ”). 

Як сильна воля і рішучість Олексія бути господарем своєї долі допомогли йому кардинально змінити напрям свого життя і кар'єри: з дорожнього інженера-конструктора він перетворився на визнаного театрального режисера, що відбувся.

У 1988 році Олексій Кужельний створив перший у колишньому СРСР театр ангажементу, залучаючи до участі у цьому проекті різних режисерів, молодих і вже визнаних акторів та авторів. 

Театр “Сузір'я”, де він став провідним творчим директором, був ковтком свіжого театрального повітря на початку 90-х років, приносячи нові ідеї та репертуар у традиційне життя багатьох театрів Києва та України загалом.

Фільм є своєрідною хронікою життя героя, яка тісно пов'язана з часом та історичним контекстом. Він дає глядачеві зрозуміти, як натхнення, професіоналізм, самовідданість допомогли Режисеру втілити у своїй творчості свою унікальну, витончену і справді аристократичну театральну філософію та погляди.

Життя Олексія завжди було сповнене дивовижних зустрічей. Він стикався з творчістю великих історичних діячів сучасності, спілкувався із геніями світового театру, організовував блискучі міжнародні театральні фестивалі, численні театральні постановки, концерти та святкові шоу, присвячені визначним подіям у житті України та її столиці – Києві.

У його житті було багато творчих випробувань, але Олексій Кужельний, дуже талановитий, новаторський та цілеспрямований, зумів стати провідним театральним режисером, цікавим сценографом, педагогом та яскравим публіцистом.

Подивившись цей фільм, глядач може дійти висновку, що неможливе можливе.

Вам просто потрібно слідувати своїй мрії!

Переглянути фільм можно за посиланням

Офіційний трейлер фільму