Джеймс Кемерон зізнається у недоліках найвідомішої сцени "Я лечу, Джек", яку довелося залишити у фінальному монтажі фільму.

Джеймс Кемерон – своєрідний перфекціоніст, коли мова йде про його фільми, тому визнання режисера, що присутня помилка в одній з його найбільш іконічних сцен, вражає, щоб не сказати більше. Ставши відомим тим, що витрачає багато років на вдосконалення кожного кадру своїх фільмів "Аватар", Кемерон встановив  високий стандарт у сфері касових зборів.

Проте, у новому 4K Ultra HD випуску фільму "Титанік", який отримав Оскар, виявилося, що сцена "Я лечу, Джек" має невеликий недолік в розфокусуванні. Ця відома сцена з тривалою трьохгодинною драмою Кемерона показує Джека (Леонардо ДіКапріо) та Роуз (Кейт Вінслет), стоячих на носі легендарного корабля з розведеними руками - момент, який майже став більш відомим завдяки пародіям, ніж самій оригінальній сцені. Навіть якщо багато прихильників вважають цей епізод ідеальним, Кемерон пояснює, що уважні кінознавці можуть помітити невеликий недолік у фокусуванні на кадрах.

Як поділився Entertainment Weekly, режисер розповів:

"Було здійснено дві зйомки. Перший кадр був абсолютно не в фокусі. У другому кадрі не було фокусу приблизно чотири секунди, після чого він набирає чіткість. Саме цей другий кадр увійшов до фінального монтажу фільму".

Хоча більшість сцен з кораблем у фільмі були створені за допомогою комп'ютерної графіки, у цих конкретних кадрах використовувалось відео, зняте під час заходу сонця. Це ставило Кемерона у ситуацію, коли важливо було зафіксувати потрібний ефект саме в той момент. Залишивши собі лише дві спроби, він був змушений прийняти невеликий дефект, щоб передати у стрічці вражаючий захід сонця.

Джерело: Мovieweb