Кінокомпанія Warner Bros. Pictures оголосила, що музичний фільм буде доступний для перегляду на платформі вже в цьому місяці.

В головних ролях зіграли Фантазія Барріно, Тараджі П. Хенсон, Колмен Домінго, Корі Гокінс, H.E.R., Хеллі Бейлі, Онжанью Елліс-Тейлор і Даніель Брукс.

Фільм "Фіолетовий колір" є адаптацією роману та бродвейського мюзиклу і розповідає історію про кохання й стійкість. Головна героїня, Селі, зазнає випробувань у своєму житті, розлучившись зі своєю сестрою і дітьми та стикаючись з жорстоким чоловіком Містером. Підтримка від Шуг Евері та Софії допомагає їй знайти силу в нерозривних зв'язках нового сестерства.

Режисером виступив Базавуле, а сценарій написав Маркус Гардлі за романом Аліс Вокер. Музику та тексти створили Бренда Рассел, Еллі Вілліс та Стівен Брей, що також працювали в якості виконавчих музичних продюсерів разом з Ніком Бакстером та Базавуле.

Стрічка отримала визнання критиків та була номінований на премію "Оскар" (Даніель Брукс за Найкращу жіночу роль другого плану), дві номінації на премію SAG, п'ять номінацій на премію Critics Choice Awards, дві номінації на премію BAFTA, дві номінації на "Золотий глобус", 17 номінацій на премію NAACP Image Awards та багато інших, а також виграла чотири нагороди Асоціації афро-американських кінокритиків та дев'ять нагород Black Reel Awards.

Джерело: Deadline