Семейное ограбление Сімейне пограбування (Mes trésors)

Смотреть трейлер
мин
Жанр: комедии
Оператор: Венсан Галло
Премьера в мире:
Премьера в Украине: 26 января 2017
Сюжет
Анжела и Анжелика — две абсолютно разные девушки, которые не имеют ничего общего. Кроме, разве что, отца, которого они никогда не видели. И вот однажды он появился в их жизни. Вор международного масштаба решил наверстать упущенное, создав с дочерьми безумную команду, чтобы совершить ограбление века. И все бы ничего, только гениальный план Патрика дает сбой, и все идет не по запланированному сценарию…
Трейлер (украинский дублированный)
Кадры
Рецензии

Пограбування по-французьки


Фільм Паскаля Бурдо «Сімейне пограбування» можна вважати вдалим майже за усіма критеріями. Чого у французів дійсно не забереш, то це вправності, з якою вони знімають подібні комедії. Цю вправність за десятиліття вже вигострено до найдрібніших деталей, а фантазія і традиції у створенні таких історій вже такі багаті, що їх запасу вистачить, напевно, ще на десятиліття. Гострий, із перчинкою, але, як і раніше, стильний французький гумор, часто-густо досить проста, але така, що не непогано тримає увагу глядача, інтрига, суціль непосидючі і сповнені енергії персонажі, які, як на мене, і хвильки не всидять на місці, завжди в русі. Формально негативні герої тут іноді чарівніші позитивних, а самі злочинні операції організовані так весело і комічно, що залишають позаду за цим показником не одне гумористичне шоу.
Паскаль Бурдо, для якого фільм «Сімейне пограбування» став лише третім режисерським проектом у повному метрі, знайшов у своїй картині місце для всього вказаного вище, забезпечивши справді видовищне, енергійне, смішне кіно, не позбавлене, втім, і сентиментів. Щоправда, дещо схибив квартет сценаристів, які недопрацювали сюжет у плані інтриги. Заявку на міцну, закручену історію із непередбачуваним фіналом спочатку було зроблено вельми амбіційно, поставлене перед героями завдання видавалося дуже важким, тож усе налаштовувало в цьому плані на оптимізм. Однак перешкоди, що постали згодом на шляху йогої втілення, виглядають слабенько на тлі анонсованої раніше складності, і це певною мірою позбавляє фільм гостроти, напруги, трохи псує враження. Щоправда, ближче до кінця сценарій виправляється, а сам фінал робить настільки ж красивий, наскільки неочікуваний поворот, компенсуючи глядачеві майже всі недоліки і залишаючи по собі дуже приємний післясмак.
Віддаю належне також режисерській інтуїції месьє Бурдо: з усіма акторами він угадав. Так, на кого ж було покластися, вибираючи кандидата на головну роль, як не на Жана Рено, що має багатющий досвід зйомок у різноманітних комедіях? Зокрема, одна пригодницько-комедійна трилогія «Прибульці», у де Рено склався неперевершений дует із Крістіаном Клав’є, чого вартий!
У «Сімейному пограбуванні» Жан розвернувся на повну, зрозумівши головне у своєму персонажі та відігравши його на одному подиху. Відчувається, що з партнерами у фільмі він швидко порозумівся, передусім - із теж зайнятими в головних ролях Рем Керіс і Каміль Шаму. І після того, що показав Жан у Бурдо, хочеться сподіватися, що недавній безпорадний в усьому «Антиганг» за участю Рено залишиться в його фільмографії лише прикрим непорозумінням, які трапляються практично з кожним актором. Попереду ж, наприклад, у Жана, дуже цікавий «Фантомас», де вже заявлено його дует з іншим метром французького акторського цеху Венсаном Касселем. Вже кортить побачити, як ці таланти обіграють на екрані твори П'єра Сувестра і Марселя Аллена, які свого часу стали культовими у Франції, та й і не тільки.
А у дуеті Керіс-Шаму хочеться виокремити саме Каміль, яка зіграла геть нетипову «синю панчоху», яка не хоче миритися із поблажливо-зневажливим ставленням на свою адресу і готовий, у разі чого, дати хорошою здачі.
Рем ж відмінно впоралася із роллю її антагоністки, ставши Шаму дуже до пари, яку хочеться побачити разом іще в якомусь повному метрі.
З інших акторських робіт відзначу Бруно Санчеса і Паскаля Демолона, які теж зробили вагомий внесок в успіх картини, зігравши цікавих, самобутніх персонажів.
Загалом комедійна авантюра імені Бурда-Рено вдалася. Якщо подальші фільми Паскаля будуть принаймні не гіршими, свою кар'єру постановника він може вважати вдалою.

Написать рецензию
Чтобы написать рецензию необходимо Авторизоваться
Отзывы (0)
Чтобы оставить отзыв необходимо войти на сайт.
Похожие фильмы