Стражи Галактики 2 Guardians of the Galaxy Vol. 2

oKino:
/10
из 10
Смотреть трейлер
Сюжет
Продолжение приключения команды, которая будет разгадывать тайну истинного происхождения Питера Квилла.
Финальный трейлер (украинский дублированный)
Кадры
Рецензии

Недоколихані придурки знову беруться до справи


Так відразу і не пригадаю, крім «Термінатора», сиквела, який так перевершив би оригінал, при тому, що і перші «Вартові Галактики» - далеко не слабкий фільм. Щонайменше. Однак другі не тільки змогли зберегти всі виграшні «фішки», а й внесли багато нового, перетворивши другу частину на ще феєричніше, енергійніше, приголомшливо смішне, але водночас і душевне, сентиментальне видовище. Тож «Краще - ворог гарного» - точно не про других «Вартових Галактики».
Зі збереженого на першому місці, звичайно, гумор. У Джеймса Ганна він, як і раніше, яскравий, розумний, гострий, іноді знову «за межею», але жодного разу не опущений до тупості і туалетності. Не в останню чергу тому, що всі персонажі у «Вартових ...», як і раніше, щирі в усіх своїх чеснотах і недоліках, а отже награність і фальш їм аж ніяк не закинеш. Один з кращих гуморних ходів - це звісно, ім'я одного з персонажів, з якого не сміється хіба що він сам. Ті, хто дивилися, думаю, відразу здогадаються, про кого йдеться, а тим, хто ще не дивився, не псуватиму задоволення. Із цим гумором сусідять не менш тонка іронія і витончений стьоб - схожий я мало ще в якому фільмі бачив. Однією з найкращих сцен тут для мене стала система керування своїм космічним флотом раси, що вважає себе сильно розвиненою і прогресивною. Ця система дуже нагадує ігрову стрілялку. І це далеко не єдиний такий прикол у картині.
Як і у першій частині, тішить око така ж феєрична, як і сюжет, яскрава, соковита, багата деталями картинка з величезною кількістю вдалих ракурсів, чудових панорамних планів і великих планів персонажів, які зуміли розповісти про них не менше за їхні слова і вчинки . Оператору Генрі Брехаму за це велика дяка і не вперше. Вдалі операторські рішення у його виконанні я відзначив для себе ще у фільмі «Тарзан: Легенда», та й ще раніше, в «Золотому компасі» вони були присутні. Про спецефекти у других «Вартових…» і говорити нічого: все залишається на високому рівні. Як і битви, де знову є неповторним завдяки своїй фантазії та винахідливості легендарний Єнот.
Саундтрек першої частини пішов у народ, майже всі композиції запам'яталися, стали улюбленими. Не менші шанси бути розібраним на цитати й у нового творіння композитора Тайлера Бейтса. Особливо емоційною стала для мене тема в заключному епізоді.
Що стосується нового, то головним тут, безумовно, стало розкриття вже знайомих за першою частиною героїв як з очікуваних, так і нових сторін. Навіть не скажеш, з яким з них тут попрацювали краще: молодці усі! Що, здавалося б, нового можна дізнатися про обожнюваного усіма Ракету? Як з’ясувалося, можна, дуже багато і не завжди смішного, а почасти - драматичного. Те ж можна саме віднести і до Дракса у виконанні Дейва Батісти. Ще одна зірка - малюк Грут більше відповідав у фільмі за гумор і відмінно із цим впорався, хоча глядачеві випала нагода поспівчувати і йому.
У Гамори і Квілла цього разу переважають сімейні питання. Перша намагається дати раду власній сестрі, не завжди постаючи при цьому в позитивному світлі, ну а другому доводиться розібратися, хто ж насправді його батько - персона настільки ж цікава, наскільки таємнича і неоднозначна, а також зробити нелегкий вибір, з ким йому тепер бути. Отже, сентиментальність у картині забезпечують переважно персонажі Зої Салдани та Кріса Пратта у компанії Йондо (Майкл Рукер). Про всіх трьох героїв ми дізнаємося дуже багато нового і несподіваного. Що ж стосується Зої та Кріса, то їх кар'єри зараз на злеті, мало не кожна роль для них за останні кілька років стає знаковою, а робота у «Вартових Галактики» для Салдани стала додатковим потужним поштовхом. Що ж до Пратта, то для нього «Вартові…» - взагалі фактично відправна точка росту як ТОП-актора. Годі й казати, що зіграли вони всі дуже переконливо.
Серед нових героїв, звичайно, передусім варто виділити персонажа Курта Рассела. Актор переживає другу молодість, граючи останніми роками ролі подекуди головні, подекуди другорядні, але всі вони незмінно запам'ятовуються завдяки його таланту і неповторній чарівності. Не стала винятком і його робота у Ганна, до того ж можна сміливо сказати, що героя з історією на кшталт Его Курту ще грати не доводилося, з усією його багатою творчою біографією.
Приблизно на одній позиції з ним у фільмі Сільвестр Сталлоне. Хто б що не говорив, Слай актор досить авторитетний і харизматичний, а відтак, на мою думку, може успішно зіграти ватажка будь-якого угруповання, загону, банди, ордену, спільноти, племені, клану тощо - в цьому випадку екс-лідера Варварців. І щоб справити враження, Сталлоне цілком вистачило навіть порівняно невеликої кількості екранного часу, який у нього було у других «Вартових ...».
Також дуже сподобалася Пом Клементьєфф у ролі Богомолиці - дуже зворушлива, наївна і вразлива у своїй простоті. Крім неї, ще хочеться виділити проводирку суверенів Айшу (Елізабет Дебікі) - досить нетипового лідера для такої раси.
Дуже непогана і Карен Гіллан у ролі Небули. Цікаво буде постежити за її подальшою долею, якщо її лінія отримає розвиток у наступній частині.
Тож від фільму я отримав море позитивних емоцій, і тепер із нетерпінням чекатиму на третю частину. Якщо творці продовжуватимуть у тому ж дусі, нас очікує щось справді незабутнє!

Написать рецензию
Чтобы написать рецензию необходимо Авторизоваться
Отзывы (1)
Чтобы оставить отзыв необходимо войти на сайт.

-1

хуже первой части, только украинский дубляж спасает. если в оригинале смотреть - вообще не то

Похожие фильмы