Джек Ричер: Никогда не возвращайся (Джек Ричер: Не отступай) Джек Річер: Не відступай (Jack Reacher: Never Go Back)

Смотреть трейлер
мин
Оператор: Оливер Вуд
Слоган: «Не уступай, не сдавайся, не возвращайся»
Премьера в мире:
Премьера в Украине: 20 октября 2016
Рейтинг MPAA: PG-13
Сюжет
Джек Ричер отправляется в Вирджинию, где он проходил военную службу много лет назад. Там он встречает своего бывшего военного командира, женщину. Однако, сразу по прибытию, Джека вместе с сослуживицей арестовывают и обвиняют в преступлении, которое было совершено 16 лет назад. Есть одно "но" - никто из них к нему не причастен.
Трейлер №2 (украинский дублированный)
Кадры
Подробное описание

Картина «Джек Ричер: Никогда не возвращайся» является сиквелом боевика «Джек Ричер» 2012 года. Главную роль в истории об отважном полицейском сыграл великолепный Том Круз, в остальных ролях заняты актеры Даника Ярош, Элдис Ходж, Коби Смолдерс.

 

Сам Джек Ричер не считает себя супергероем, однако все, кто его знают, не сомневаются в необыкновенных способностях этого человека. Он относится к тому разряду людей, кого называют волками-одиночками – уникальными спецагентами, выполняющими особо ответственные операции. Он появляется также внезапно, как и исчезает, и,  несмотря на долгие годы сотрудничества,  остается загадкой для своих коллег. Ричер обладает поистине волчьей интуицией – он интуитивно распознает, где мерзавец, прикрывшийся овечьей шкурой, а где хороший порядочный человек, попавший в беду. Практически все дела, которые ему поручают, дают положительный результат.

 

Однако и такие выдающиеся личности нуждаются в отдыхе. Джек решает взять небольшой отпуск и навестить бывшее отделение военной полиции, которым он когда-то руководил. Он с нетерпением ждет встречи с бывшими друзьями-коллегами, особенно с командиром части Сьюзен Тернер. Женщина-майор не раз выручала его в серьезных ситуациях и теперь у Джека будет возможность лично поблагодарить ее за все хорошее.  В части Ричарда ждет неприятная новость – Сьюзен арестована и ее обвиняют во взяточничестве. Не успевает Джек опомниться, как арестовывают и его самого, предъявляя обвинения в убийстве, случившееся шестнадцать лет назад. Ричер мало что помнит из того времени, поэтому не сразу понимает, как нужно вести себя в данной ситуации. Ясно лишь одно – его кто-то подставил, и он начинает догадываться – кто…    

Рецензии

Відпочинок перед черговою «Місією»

Перегляд першої частини мені відносно сподобався, втім, хоч як мені подобається Круз та Розамунд Пайк – що виконувала головну жіночу роль у оригінальному фільмі, назвати його шедевральним бойовиком язик не повернеться. Простий банальний детективний сценарій, який наповнений клішованими штампами та банальними діалогами, ніяк не міг викликати бурю емоцій, проте через свою невимушену легкість і невеличку цікавість перша частина мені сподобалась. Враховуючи це все, можу сказати, що на сиквел я не дуже чекав і навіть трейлери прийняв без відповідного ажіотажу. Але, дякуючи дистриб’юторській компанії «B&H Film Distribution»,котра запросила на перегляд, я побачив дану стрічку одним із перших в Україні, і мушу визнати, що залишився задоволеним.
Знову ж таки, назвати сиквел «бойовиком, що приносить щось новіше та величніше у свій жанр» - не можна. Все точнісінько так само, як і й оригінальній частині: банальний та клішований, прості і пусті діалоги й не зовсім потрібен пафос, котрий притаманний всім фільмам даного жанру. Фільм стартує із класної сцени у барі і далі відразу зароджує головний конфлікт: знайому Річера підставляють, він через неї також втрапляє у халепу і вони двоє стають вигнанцями, за котрими полюють погані дядьки, які бажають їхньої смерті. Головна частина сюжету хоч і почалась відразу і без розкачки, втім на користь це не пішло, - до екватора картини спостерігати за нею було дещо нуднувато. Однак, відразу на екваторі стає цікавіше дедалі більше хочеться спостерігати за подіями на екрані. Це заслуга непоганого гумору, приємних акторів та їхніх персонажів тощо. На відмінну від першої частини, сиквел отримав ще одного головного героя – дівчинку. Щоправда, великої симпатії цей персонаж не викликав, бо акторка не виглядала симпатичною на екрані і дуже частенько відверто зливала свої акторські обов’язки. Втім із у кінці на Вас чекатиме несподіваний сценарний твіст. Багато світових критиків лають стрічку за перебір банальщини і з ними не можна погодитись, але, на мою думку, вона відразу планувалась саме такою. Друга частина «Джека Річера» ще із першої частини відверто поставила себе простим «середняком», від якого не варто було очікувати чогось надзвичайного. Їй далеко до таких шедевральних бойовиків, як, наприклад, «Джон Вік», проте зі своїм обов’язком «Річер» цілком справляється: дарує відповідні до свого жанру емоції, викликає переживання за героїв і змушує Вас все швидше пережовувати попкорн. Одним словом, "Джек Річер 2" - це типове попкорнове кіно на один раз, яке, гадаю, вдруге Ви переглянете не скоро, але від першого перегляду отримаєте невеличке задоволення. Коли я йшов на перегляд, то розумів, що шедевру я не побачу, але мав думку про те, що хочу побачити простий бойовик без непотрібних амбіцій, котрі могли б його зіпсувати. Це я й отримав, тому й залишився задоволеним. Головне, перед переглядом не покладати на фільм забагато надій і тоді він вам, гадаю, сподобається.
Я б порадив піти до кінотеатру, щоб подивитись на «відпочинок Круза перед черговою «Місією»» та на непогану Робін Щербатські – вибачте, але я можу її називати лише так.
Від мене «Джек Річер: Не відступай» отримує слабеньке срібло, що еквівалентне 7-ми балам і пораду творцям - якщо вони й замахнуться на триквел, то робити це треба із кращим підходом та сценарієм.

Написать рецензию
Чтобы написать рецензию необходимо Авторизоваться
Отзывы (0)
Чтобы оставить отзыв необходимо войти на сайт.
Похожие фильмы