Изгой-Один. Звёздные Войны: Истории Бунтар Один. Зоряні Війни. Історія (Rogue One: A Star Wars Story)

Смотреть трейлер
Сюжет
Галактика переживает сложные времена – еще не затянулись раны после исполнения Приказа 66, который привел к смерти большинства джедаев. Однако с джедаями не умерла надежда тех, кто готов до самого конца бороться с крепнущими темными силами. Группа бойцов сопротивления должна оставить в прошлом все разногласия и претензии друг к другу, чтобы взяться за выполнение сложной миссии – необходимо украсть планы Звезды Смерти.
Трейлер №2 (украинский дублированный)
Кадры
Подробное описание

Спин-офф «Звёздные войны: Изгой» начал сниматься ещё до того момента, когда седьмой эпизод культовой саги начал своё победоносное шествие по кинотеатрам нашей планеты (общие сборы превзошли отметку в 2 млрд. долларов). Режиссером стал Гарет Эдвардс, для которого это не первый опыт работы с фантастикой – он снимал «Монстров» и «Годзиллу». Среди актерского состава стоит выделить Фелисити Джонс, Мадса Миккельсена, Донни Йена, Диего Луна и Фореста Уитакера. События фильма развиваются между старой и новой трилогиями эпохи Джорджа Лукаса (эпизоды I-III и IV-VI).

 

Исполнение преступного «Приказа 66» привело к радикальным переменам в Галактике – тёмные силы укрепили свою власть, поскольку большая часть джедаев была истреблена. Империя ещё никогда не чувствовала себя настолько безнаказанной, ведь никто не смел бросить вызов ни Императору, ни Дарту Вейдеру, постепенно наращивающему свои силы. Однако в Галактике находится горстка повстанцев, отказывающихся мириться с новым порядком, и это приводит к необходимому в такое сложное время объединению. Впрочем, даже у них всегда хватает разногласий – у каждого своё прошлое, своя конечная цель…

 

Как бы там ни было, они – изгои в мире тотального контроля темных сил, но вместе им по силам добиться чего-то большего, чем порицание в узком кругу. К тому же, повстанцам становятся известны планы Императора, вынуждающие незамедлительно действовать, а не наблюдать за происходящим. Их задача – выкрасть чертежи мощной боевой станции Империи, известной под названием «Звезда Смерти». Отличительная особенность этой станции заключается в том, что она может уничтожать не космические корабли, но целые планеты…

Рецензии

Як народжувалася надія


Так, нова надія народжувалася важко. Через душевний біль, зневіру, розчарування, особисті образи, нелегкі жертви і компроміси, які складно відразу зрозуміти навіть близьким людям, розбрат, інтриги, амбіції в таборі Повстанців і ще низку несприятливих обставин.

За цим народженням я стежив затамувавши подих від першого до останнього кадру. Гарет Едвардс зумів зробити з «Бунтаря ...» повноцінну частинку мозаїки під назвою «Зоряні війни», дбайливо зберігши все те, за що цю легендарну сагу вподобали, напевно, вже не мільйони, а мільярди.

Ностальгія оживає майже з перших кадрів і тримається до самого фіналу, де її увінчує грандіозний сюрприз, за який Едвардсу можна пробачити всі дрібні недоліки, а вони, звичайно, в картині є, не без цього. До того ж ретельно продуманий фінал красиво і стильно підігнав «Бунтаря...» до «Нової надії»: оптимальнішого варіанту годі і шукати.

Зорельоти, космічні винищувачі, помаранчеві комбінезони пілотів повстанської ескадрильї, що стали обов'язковим атрибутом, самі їх типажі і характери, в яких миттєво упізнаються соратники тих, хто битиметься з Імперією в «Новій надії», «Імперії, що завдає удару у відповідь», «Поверненні джедая» , таі їхні сини, яким доведеться стикнутися з Першим Орденом вже у «Пробудженні Сили». До цього додаються безліч інших деталей з антуражу франшизи, може, і непомітних для звичайного глядача, але за які постановнику неодмінно подякують шанувальник саги. Згаданий сюрприз у фіналі, до слова, став не єдиним. І якщо Дарт Вейдер був практично приречений з'явитися в «Бунтарі ...», то Таркін став ще однією приємною несподіванкою

Інша велика заслуга Едвардса полягає в тому, що він зумів значно розширити Всесвіт «Зоряних воєн», і так аж ніяк не скромний за своїми масштабами. Кількість локацій збільшено щонайменше удвічі, у ході дії глядач побуває на ряді планет і космічних об'єктів, про які раніше хіба що побіжно згадували, а то й зовсім незнайомих. Відповідно, з'явилося і багато нових цікавих персонажів, за яких фантазії творців, що стала вже традиційною для «ЗВ», - окрема і велика дяка. У зв'язку з незрівнянною оригінальністю цих істот буде нагода згадати перші три частини 2000-х, які вразили різноманіттям жителів далеких планет. Та й оригінальна трилогія теж дає про себе знати, адже глянувши на істот, що долучилися до Повстанців у «Бунтарі...», відразу ж згадаєш тих, хто брав участь в атаці на «Зірку смерті» в шостому епізоді.

Легким побічним ефектом в Едвардса стало те, що в прагненні задіяти якомога більше локацій, деякими з них камера проноситься буквально стрімголов, іноді не даючи до пуття розглянути й оцінити краєвиди, панорами, архітектуру міст, не кажучи вже про дрібніші деталі. Не до кінця розкриті і кілька персонажів, що теж небагато, але псує враження. Більше «Бунтареві...» особисто мені дорікнути нема в чому.

З акторських робіт у мене на першому місці однозначно буде Мадс Міккельсен, який переживає справжній творчий розквіт. Практично будь-який його персонаж (і не тільки Ганнібал Лектор), яких Мадс зіграв за останні років п'ять, стає якщо не культовим, то таким, що запам'ятовується - точно. Гален Ерсо не став винятком, при тому що йому відвели порівняно скромний екранний час. Проте для нього не пошкодували драматизму, і тут він у фільмі безумовний лідер, який випередив, на мій погляд, навіть головних персонажів.
Лінія відносин Джин (Фелісіті Джонс) і Кассіана (Дієго Луна),видається чесно сказати, трохи слабшою від лінії Анакін Скайвокер - Падме, не кажучи вже про Лею із Ханом Соло, проте цілком переконлива і на пародію ніяк не скидається. Переконливі і кожен з них окремо, хоча героїня Джонс, залишила трохи яскравіше враження - можливо, теж завдяки драматичності своєї долі, як і у випадку з її батьком.

З інших запам'яталися ще привабливий Цзян Вень і Форест Вітакер (Геррера), що зіграв чергову блискучу роль другого плану.

Гідним спадкоємцем традицій С3РО і R2D2, що служили одним з основних джерел гумору, жартів і кумедних ситуацій, став у «Бунтарі ...» перепрограмований імперський дроїд K-2SO, інтерес до якого посилюється саме тим, чи не повернеться він у вирішальну хвилину на темну сторону.

Може для себе успішною вважати роботу в Едвардса і композитор Майкл Джаккіно, який на «відмінно» склав іспит на профпридатність у «Бунтарі...», де його теми звучать пліч-о-пліч з культовими мотивами Джона Вільямса, створюючи в результаті незабутні атмосферу та настрій. Музика залишається однією з найсильніших сторін «Зоряних воєн», і це тільки радує.

«Бунтар...» і «Пробудження сили» .... Що ж більш виграшно для франшизи: сиквели чи спін-офи? Особисто мені наразі складно відповісти на це запитання, потрібно побачити восьмий епізод і тоді, мабуть, зможу сказати напевно. Однак в тому, що перспективи у спін-офів до «Зоряних воєн» хороші, сумнівів після «Бунтаря...» не виникає. Стосовно спін-офу №2 про молодого Хані Соло я налаштований оптимістично.

Написать рецензию
Чтобы написать рецензию необходимо Авторизоваться
Отзывы (1)
Чтобы оставить отзыв необходимо войти на сайт.

0

Билеты в IMAX куплены, отсчет дней начат:)

Похожие фильмы