На пятьдесят оттенков темнее П'ятдесят відтінків темряви (Fifty Shades Darker)

Смотреть трейлер
Сюжет
Анастейша Стил, узнав одну из темных сторон Кристиана Грея, покинула своего возлюбленного. Но каким бы ни было отношение миллиардера к ней, каждый день, каждый час, каждая минута разлуки приносят Анастейше лишь страдания… Кристиан испытывает то же самое, поэтому предпринимает попытки вернуть девушку. Вернуть, чтобы не дать угаснуть пламени страсти. Вернуть, чтобы исправить прошлые ошибки и открыться друг другу…
Трейлер №2 (украинский дублированный)
Кадры
Рецензии

Сутінки в спальні Крістіана Грея


Сказати чесно, цей жанр, ця франшиза і конкретно цей фільм - не моя територія. На першу частину пішов виключно з особистих симпатій до Джеймі Дорнана та Дакоти Джонсон. Першого я вподобав у серіалі «Падіння», де він, до речі, відмінно виглядав в дуеті із Джилліан Андерсон, а друга мені припала до душі своєю зворушливою наївністю і вразливістю, які додають Дакоті якоїсь особливої чарівності.
Додатковим аргументом до перегляду картини «П'ятдесят відтінків темряви» стала ще й звичка доводити справи до кінця: коли вже почав дивитися, так дивись повністю і складай цілісну думку. Тому, звісно, планую переглядати і третю частину.
Що ж до частини другої, то невеликий прогрес у порівнянні з «П'ятдесятьма відтінками сірого» помітний і стосується, головним чином, акторської гри. Зокрема, «хімія» між Дорнаном і Джонсон зміцніла: актори краще відчувають одне одного. Завдяки цьому Анастейша виглядає ще більш зворушливою і беззахисною, попри всі її спроби зіграти часом справжню стерву, які особисто на мене, втім, справили абсолютно протилежний ефект. Крістіан ж, з одного боку, начебто став більш щирим і відкритим, але з іншого, в його історію додали вагому порцію таємниць і потенційних «кістяків у шафі» (сподіваюся тільки, не в буквальному сенсі).
До слова, це, на жаль, єдине, за що можна похвалити сценариста. Але про це - буквально за пару рядків, а поки, закінчуючи з акторами, похвалю ще Кім Бейсінгер, завдяки таланту якої Єлена Лінкольн хоча б не виглядає у стрічці картонним персонажем. Більше з акторів у фільмі Джеймса Фоулі зачепитися нема за кого. Перед переглядом у мене були сподівання на Беллу Гіткот, але її Лейла розчарувала.
А тепер, як обіцяв, - про сценарій. Тут знову майже суцільний морок. Сюжет і конкретно діалоги і далі вбивають своєю примітивністю, порожнечею і тупістю, і з цим, по-моєму, залишається тільки змиритися: краще, найімовірніше, вже не буде. За всіх без винятку акторів дуже ніяково, нехай і розумієш, що це не їх провина, а нарікати, підозрюю, слід на вкрай низьке смислове навантаження літературного першоджерела. Ну не спілкуються так адекватні люди!
Разом із тим, франшиза тепер точно залишиться в історії вже завдяки тому, що може стати своєрідною візитівкою Дня Святого Валентина, настільки щільно набили її творці (передусім саме другий фільм) солодкогламурними атрибутами і фішками цього, з моєї точки зору, дуже сумнівного свята. Тут кожен отримав свою вигоду: студія - пристойну касу, випустивши картину в прокат якраз незадовго до 14 лютого, а «модератори» Валентинова дня - неперевершений двогодинний рекламний ролик в особі «П'ятдесяти відтінків темряви». Ось тільки що виграв глядач, витративши гроші на вельми сумнівне щодо якості видовище?
Водночас справедливість вимагає визнати, що кілька еротичних сцен у стрічці зняті по-справжньому красиво. Адже ні для кого не таємниця, що навіть сцени у ліжку можна зняти так, що буде з душі вернути від вульгарщини і поганого смаку, а можна перетворити практично на справжнє мистецтво. І кілька епізодів у стрічці Фоулі, повторюся, знято саме так, за що знову респект акторам, а разом із ними - оператору Джону Шварцману.
Маю сумнів, що у майбутніх «П'ятдесяти відтінках свободи» я побачу щось нове, оскільки книги Е-Л.Джеймс, вочевидь, написані в одному ключі - відповідно, такими ж будуть і всі три фільми. Але почате, як вже сказав, я звик доводити до кінця. А тому до зустрічі вже у наступному лютому.

Написать рецензию
Чтобы написать рецензию необходимо Авторизоваться
Отзывы (1)
Чтобы оставить отзыв необходимо войти на сайт.

0

Пойдем обязательно)

Похожие фильмы