Форсаж 8 The Fate of the Furious

oKino:
/10
из 10
Смотреть трейлер
Сюжет
Их зовут новые дороги и ждут новые вызовы. У команды Доминика Торетто полные баки адреналина и драйва. Они не жалеют своих врагов и бюджеты продюсеров!
Трейлер №2 (украинский дублированный)
Кадры
Рецензии

Осідлати торпеду

Вимагати від франшизи, від початку заточеної на видовищність, якоїсь глибокої драматургії, вважаю безглуздим. А ось що сенс справді має, так це розслабитися й отримувати задоволення від фантазії сценаристів, яка давно загнала в кут всі закони фізики, але що далі, то тішить ступенем ризику, відчайдушністю і заповзятістю. Уже восьмий за ліком «Форсаж», який цього разу зняв Ф.Гері Грей, тут не розчарує.
Після кожної з попередніх частин здавалося, що крутішого номера з тачками вже не утнути, але наступна частина незмінно спростовувала цю майже стовідсоткову впевненість. «Форсаж 8» не є винятком. Не псуватиму задоволення, розписуючи деталі, тим, хто ще не дивився фільм, скажу лише одне: цей епізод - це Масштаб, Розмах й Ефект! Саме так, з великої літери і не інакше. І чи скаже хто-небудь, чого чекати нам тепер у «Форсажі» дев'ятому?!! Особисто мені це й у найсміливішому сні не насниться, але то пусте. Головне, аби наснилося його авторам.
Проте одних машин у «Форсажі 8» їм здалося замало, і в результаті герої успішно освоїли підводного човна. Ця сцена не поступиться вищезгаданій ні за одним із пунктів. Там один номер із торпедою може вбити дозою викидуваного адреналіну!
Звісно, картина цим не обмежується. На додачу щонаймеше 5-6, можливо, трохи менш ефектних сцен глядачам гарантовані. Про бездоганно поставлені бійки годі й говорити - з ними у «Форсажах» завжди все гаразд. Не ті люди знімають і не ті грають, аби бачити з їхнього боку недбалість.
Водночас стрічка Грея змогла здивувати і драматичною лінією. За своєю суттю загалом банальною і вже тисячі разів обіграною. Але! Велика все-таки річ - грамотний кастинг! Запрошення Шарліз Терон перетворило цю лінію на одну із головних переваг картини. Для мене вона однозначно краща у стрічці, випередивши навіть чудовий дует Дуейна Джонсона і Джейсона Стейтема. Так зразково, потужно, спокійно і водночас емоційно зіграти високоінтелектуальне, цинічне, холоднокровне за будь-якої ситуації стерво, причому у фільмі, де, підозрюю, від неї цього зовсім не вимагали, - свідчить лише про те, наскільки Шарліз вже навіть не просто талановита, а геніальна актриса! Із нетерпінням чекаю на її нові роботи і передусім «Атомну блондинку», де вона зіграла у дуеті із не менш геніальним Джеймсом МакЕвоєм. Ну і надії на участь Шарліз у наступному «Шаленому Максі» я теж не полишив.
Що ж до дуету Джонсона - Стейтема, то він гарний як у цілому, викидаючи дозу непоганого гумору та кумедних ситуацій, так і нарізно. Особливо тут досяг успіху Джейсон: його епізоди із немовлям - теж одні з кращих у цьому фільмі. Крім того, треба віддати належне сценаристам, що змогли здивувати мене лінією Декарда Шоу - я прогнозував для нього дещо інший розклад у восьмій частини.
Третє і четверте місця в моєму списку найкращих акторських робіт у восьмому «Форсажі» впевнено розділили Курт Рассел і Гелен Міррен, причому віддати перевагу кому-небудь складно. Дуже непогано виглядає й іронічний, навчений життєвим досвідом Курт, і Гелен, яка точно недаремно напросився у фільм, і з якої вийшла неймовірно чарівна гангстерська матуся, така собі цілком самодостатня і незалежна донна Корлеоне.
Скотт Іствуд? Швидше сподобався, ніж ні, але до тата ще рости й рости.
Стара гвардія залишилася на колишніх позиціях, нічим особливо не здивувавши, однак і не розчарувавши. Така сталість, зокрема, Мішель Родрігес, Тайріза Гібсона, Лудакріса особисто мене цілком влаштовує.
Домінік Торетто вдало вжився у роль жертви, виглядає переконливо. Інша річ, що ця жертва у будь-який момент може перегризти горлянку своєму катові, навіть такому чарівному, як героїня Терон, але тим не менше. Єдине, що хочеться побажати Віну Дизелю, так це щоб він грав Домініка Торетто тільки у «Форсажі», а в інших проектах - відповідно прописаних в них персонажів. А то он у нещодавно переглянутих «Трьох іксах: реактивізації» Він на 80% вкапаний Торетто, що з якогось дива змінив прізвище. У не обділеного талантом Дізеля хочеться бачити різноманіття у грі, а не героя, що мандрує із фільму у фільм під різними іменами, але з одним і тим самим характером.
Отже, «Форсажу 8», який, крім видовищності, непогано урізноманітнили і вдалі акторські роботи, - заліковий бал. А «Форсажу 9» - до зустрічі! Тільки де? Чи не в космосі часом?

Написать рецензию
Чтобы написать рецензию необходимо Авторизоваться
Отзывы (0)
Чтобы оставить отзыв необходимо войти на сайт.
Похожие фильмы